9292.nl

door: Fake op vrijdag 3 januari 2014

-Frits Kappers-

Zelfs in Hollandscheveld kun je ziek worden, je been breken of met een kind naar de spoedeisende hulp van een ziekenhuis moeten om een acute blinde darm ontsteking te laten behandelen. Dan wil je maar wat graag dat er een volwaardig ziekenhuis in de buurt is. Bethesda bij voorkeur.

Maar dat zal niet lang meer duren, als het aan de raad van bestuur van Zorggroep Leveste Middenveld ligt. Die hebben snode plannen. Dat zullen ze ontkennen als je er naar vraagt.
Ze zullen zeggen dat ik (uit naam van het actiecomité) onrust zaai en speculeer. Nog even en het is mijn schuld dat ziekenhuis Bethesda verdwijnt. Ik word dus serieus genomen. Ik ben de moeite van het zwart maken waard. Met negeren alleen kunnen ze niet om mij heen. Dat is mooi, maar waar gaat het werkelijk om?

Op 1 januari is de fusie van Scheper/Bethesda met het Refajaziekenhuis uit Stadskanaal formeel een feit. Een regieraad, bestaande uit 18 specialisten (zes van elk ziekenhuis) zal nu gaan beslissen welke specialismen op elk van de locaties zullen worden aangeboden. En de uitslag van die keus valt te voorspellen met behulp van http://www.9292.nl Gaat .u voor de gein eens naar die site en vult u daar als vertrekpunt uw thuisadres in. Voer daarna de volgende adressen een keer in en kijk hoe lang u met openbaar vervoer onderweg bent naar:
- Dr. G.H. Amshoffweg 1, 7909 AA Hoogeveen (= ziekenhuis Bethesda)
- Boermarkeweg 60, 7824 AA Emmen (= Scheperziekenhuis Emmen)
- Boerhaavestraat 1, 9501 HE Stadskanaal (= Refajaziekenhuis Stadskanaal)

U zult begrijpen dat Stadskanaal wel belang heeft bij Emmen, maar niet bij Hoogeveen. Dat is dus 12:6 voor het duo Emmen/Stadskanaal en jammer voor Hoogeveen e.o.

En wat dacht u hiervan? Momenteel is in Hoogeveen nog steeds spoedeisende hulp (SEH) beschikbaar. Dat betekent dat u als u met een kind met een acute blinde darmontsteking ’s avonds bij de huisartsenpost aanklopt er van verzekerd bent dat er een chirurg wordt opgetrommeld, die uw kind opereert.
Onlangs heeft de raad van bestuur aan de gemeenteraad verteld dat spoedopvang in Hoogeveen gegarandeerd wordt. Wat ze er niet bij vertelden is, dat spoedopvang iets heel anders is dan spoedeisende hulp. Bij spoedopvang krijgt u te maken met een veredelde huisartsenpost zonder specialistische back-up. Dus datzelfde kind met die blinde darm ontsteking moet dan in de ambulance naar Emmen en u kunt er met uw auto achter aan rijden. Als u tenminste ’s nachts nog weer naar huis wilt/moet.

De raad van bestuur van ZLM zegt dat ik speculeer. Oud huisarts Klaas Reenders vind dat ik gelijk heb. Wat vindt u?
U hebt natuurlijk geen idee wie u moet geloven.
Wat kunt u doen?
Stuur een mailtje naar rvb@zlm-zorg.nl en vraag om bewijzen dat ik speculeer. Vraag om keiharde garanties dat 24/7 spoedeisende specialistische hulp in Hoogeveen behouden blijft. En als u dan toch aan het mailen bent, vraag dan ook gelijk even inlossing van de belofte van 4 juli. De heer Janson weet beslist waar u het over hebt. Hij heeft op die datum namelijk eigener beweging aan ons beloofd om in september 2013 klip en klaar via de media kenbaar te maken wat ZLM onder basisziekenhuiszorg verstaat. En tot op heden is de die belofte niet uitgevoerd.

Overigens… een heel gelukkig en gezond 2014 toegewenst aan u en uw dierbaren!

Reacties

Vraag / Opmerking ?