De Achtertuune…

door: Fake op zondag 8 juni 2014

Nu de avonden weer langer worden en het weer weer warmer kom ik er weer vaker: Mien achtertuune. Het is net of er een tweede woning bij komt zo aan het eind van de lente / begin van de zomer.

En in die achtertuune speelt zich van alles af. Met gemak kun je er een boek over schrijven. Gisteravond genoten we van twee jonge merels die vliegles kregen. Nou ja vliegles, het leek meer op neerstortles. Vader merel bleef z’n kroost aanmoedigen en van genoeg brandstof in de vorm van pieren voorzien. De herfst en winter mogen nog even op zich laten wachten….

Weet je trouwens wie ook zo’n mooie achtertuune heeft ? Hollandscheveld ! Omringd door natuur is die achtertuune nog vele malen mooier. Moeder patrijs die met haar jonkies wandelt op een weiland aan het Zuideropgaande, een houtsnipje die opfladdert tijdens mijn hardloopronde bij Planschoonhoven. En de groene specht die me bijna elke keer uitlacht wanneer ik naar de sportvelden van HODO rijd. Zou hij zoveel verstand van voetbal hebben ?

Mijn droom is dat die achtertuune van Hollandscheveld nog grootser, mooier en groener wordt. Provincie en gemeente, herstel de oude bospercelen. Maak mooie houtwallen vol met leven en leg bloemrijke akkerranden aan.

Iedereen wil toch een mooie achtertuune ?


Mark Tuit

Reacties

Vraag / Opmerking ?