Vrienden!

door: Fake op dinsdag 15 oktober 2013

Bertus ten Caat

Er zijn tijden geweest dat je gewoon vrienden had. Of vriendinnen. Of beide.... Je zag ze af en toe, ging er mee stappen, maakte plezier, je hielp elkaar, je vertrouwde elkaar, je steunde elkaar, je 'STOND' elkaar. Tja... En toen kwam internet. Velen hadden geen idee wat dat was maar dat werd langzaam maar zeker duidelijk, zelfs voor volslagen digibeten, en op zekere dag was daar Hyves. Nou nou nou, op Hyves kon je pas vrienden maken. Voor sommigen was het bijna een wedstrijd!  Zóveel vrienden op HYves, tjongejongejonge... Dan was je pas populair en geliefd.  Je moest er niet aan denken dat ze allemaal op je verjaardag zouden komen maar verder was het wel ontzettend COOL! 
 En toen kwam TWITTER.  Nou ging het niet meer om VRIENDEN maar om VOLGERS. Op HYves kon je nog een redelijk verhaal kwijt met een fotootje ofzo, op Twitter werd de mogelijkheid tot communicatie beperkt tot 140 tekens per bericht + eventueel een fotootje. En ondertussen zitten we allemaal op Facebook. Hyves is over en uit en binnenkort weet niemand meer wat dat ook al weer was want de snelheid van internet zorgt er voor dat je met 1 klik elke vorm van vriendschap kan deleten. "Uitmaken" heette dat vroeger, toen verkering nog bestond. 

  Ik heb in de afgelopen maanden ervaren dat er vrienden en VRIENDEN zijn en ook dat je dankzij sommige 'vrienden'  geen vijanden nodig hebt.... Maar gelukkig weet ik dat dat een bijna universeel gegeven is want je moet er toch niet aan denken dat dat een puur Hollandschevelds trekje zou zijn....

Reacties

Vraag / Opmerking ?