Een Boete

Wie tegenwoordig praat over een 'boete' denkt meestal aan een bekeuring vanwege te hard rijden of door rood licht... Toch is het nog maar vrij kort geleden dat er algemeen in de streek werd gesproken over een "BOETE" en dan werd daar een zogenaamde NOODWONING mee bedoeld.

In de loop van de jaren hebben er heel wat van die noodwoningen in de streek gestaan. Schuren die als kippenschuur dienst hadden gedaan werden het tijdelijk onderkomen van bijvoorbeeld pasgetrouwde stellen die in de dorpen niet aan een eigen woning konden komen. Later zag je ook overal de salonwagens verschijnen. 

Een "boete" die tot aan het jaar 2000 nog werd bewoond stond aan het Rechtuit, net voor het 3e Zandwijkje. Jarenlang werd de noodwoning bewoond door Geert Smit. Smit overleed in april 2000 op ruim 80 jarige leeftijd. De ouders van Geert Smit, Arend en Jantje Smit woonde er daarvoor tot op zeer hoge leeftijd. In een radio-interview voor de RONO vertelde Arend Smit  hoe dat ging met de vergunningen indertijd....   (binnenkort hier te beluisteren) 

 

                                 

Reacties

Vraag / Opmerking ?