Silo’s

Je ziet er hier en daar nog eentje staan, een ouwe "silo"! Ronde betonnen bakken zijn het en ze werden vooral gebouwd na de Tweede Wereldoorlog. De kleine boeren kregen er indertijd subsidie voor en ze werden gebruikt voor het "parsvoer". "Parsvoer" is wat men in het nederlands "kuilvoer" noemt. De ronde silo's zijn een meter of 3-4 in doorsnee. De silo hierboven vinden we aan de Wilfred Stillweg.

De silo op deze foto staat op het erf van de familie Boertien aan het Rechtuit in Hollandscheveld. Deze werd gebouwd rond 1950 en deed indertijd ook dienst als "parsvoer"-opslag. De laatste jaren wordt-ie gebruikt om het gevallen blad in het najaar op te kunnen ruimen.

Eeveneens interessant is de woning van de fam. Boertien waarvan we op bovenstaande foto de achterkant zien. Het huis werd kort na de oorlog gebouwd door aannemer Lambert Wimmenhove. Het was de eerste klus van Wimmenhove als zelfstandig aannemer. We zien in de achtergevel zeer fraai de tijd in beeld: Links de wat grotere deur voor het grotere vee, rechts de twee kleine deurtjes waar de varkens achter zaten en boven het luik van de hooizolder.

Reacties

Vraag / Opmerking ?