Aaldert Hartgers


Aaldert Hartgers was behalve eigenaar van meubelzaak "de Maan" ook actief in het verenigingsleven van het dorp.
Zoon Hans Hartgers woont in Doetinchem. Hij vertelde hoe 'DE MAAN' is ontstaan:

" Mijn vader is aan de 31e wijk 4 begonnen in een dubbele woning waarvan de ene helft werd gebruikt als winkel en de andere als woning.
De naam "DE MAAN" is ontstaan doordat hij ontslag heeft genomen als verkoper bij "DE ZON" in Hoogeveen om in Hollandscheveld voor hem zelf te beginnen als manufacturenhandel.
Hij ging toen alle  wiek'n af met een transportfiets met 3 koffers vol handel. Tot aan Nw. Balinge toe. De handel werd uitgebreid met vloerbedekking. Dat was toen cocos. Hiervoor werd een apart magazijn
gebouwd. Later, in 1954,  heeft hij het pand aan Het Hoekje gebouwd. "


Meubelzaak 'de Maan' aan het Hoekje Hollandscheveld. 

Aaldert Hartgers is penningmeester/secretaris  en later voorzitter geweest van Vernathol. Ook is hij voorzitter geweest van Ver. voor Volksonderwijs en lid geweest van bestuur Plaatselijk Belang.
Hij is geboren op 19 febr. 1910 en overleden op 30 okt. 1981.

Bertus ten Caat: "In 1978  begonnen we met de dorpskrant voor Hollandscheveld. We zochten toen ook naar een naam en uiteindelijk werd dat d'Ollansevelder. Maar we waren niet de eersten die een soort krantje maakten met die naam. De familie  Hartgers had eerder al een reclameblad onder de naam DE HOLLANDSCHEVELDER  in het dorp verspreid. Ik heb nog een exemplaar uit 1968. Waar die vandaan komt weet ik niet meer. Zou best eens uit een ouwe stoel kunnen komen ofzo." 

Reacties

Vraag / Opmerking ?