Geert van Eck


Geert van Eck,  1918 -2004

Op 17 april 2004 overleed een unieke Hollandschevelder: Geert van Eck!  33 jaar was hij gemeenteraadslid  voor de CPN, maar zijn hele werkzame leven was hij de man die als geen ander luisterde naar de "gewone mensen" in de streek, zich druk maakte voor die mensen en in zijn politieke werk  als underdog overeind bleef in het "gereformeerde" bolwerk Hoogeveen!
Geert van Eck was in Hollandscheveld niet alleen de man van de gemeenteraad. Hij was jarenlang bestuurslid van de vereniging voor Plaatselijk Belang, was medeoprichter van de voetbalclub HODO, was actief in de schoolraad en de oudercommissie van de openbare school.

In de jaren 80 interviewde Bertus ten Caat, Geert van Eck voor d'Ollansevelder.  Dat interview plaatsen we binnenkort op deze site.

Geert van Eck was een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de dorpelingen in de gemeente Hoogeveen in de 20e eeuw.  Hij  heeft zonder meer  een monument verdient! En niet alleen op deze website! Ook in het dorp Hollandscheveld is een gedenkteken voor een man als Geert van Eck niet overdreven!  Een Geert van Eckstraat is wel het minste waar we deze man mee kunnen eren en gedenken!

Reacties

Vraag / Opmerking ?