Dorpshuis ‘t Anker

Dorpshuis 't Anker

In het dorpscentrum ’t Anker vinden al sinds jaar en dag allerlei activiteiten plaats. Vroeger, toen het dorpscentrum ’t Anker nog het Ankerclubhuiswerk heette waren dit eigenlijk alleen maar activiteiten voor de jeugd. Later, toen de naam werd veranderd in Dorpscentrum ’t Anker, kon iedereen hier terecht, van jong tot oud. De laatste jaren is dit veranderd. Er komen nu eigenlijk alleen nog volwassenen die hier hun activiteiten uitoefenen.
Het bestuur van de nieuwe beheerstichting van ‘t Anker heeft een speciale commissie ingesteld voor het organiseren van activiteiten, voor volwassenen én jongeren. De belangstelling hiervoor is groot. Dit bleek uit een peiling die tijdens en na de opening op 1 juni 2012 werd gehouden. De commissie komt elk jaar in september met een programma voor het komende seizoen. Dit programma wordt huis-aan-huis  verspreid en ook in dorpskrant d’Ollandsevelder en op de website  wordt er aandacht aan besteed.

Het Dorpscentrum ’t Anker  wil een trefpunt zijn voor de individuele inwoners van Hollandscheveld om in de ontmoetingsruimte of op het terras een praatje met elkaar te maken. Een kopje koffie drinken kan ook. In het dorpscentrum kunnen ook de inwoners in georganiseerd verband terecht om aan allerlei activiteiten en cursussen deel te nemen.
Verenigingen en andere organisaties kunnen er onderdak vinden voor vergaderingen en bijvoorbeeld feestjes. Kortom, een centrum van en voor de inwoners van Hollandscheveld, voor het volgen van cursussen, lezingen en presentaties, maar ook voor het verenigingsleven van Hollandscheveld

Het dorpscentrum is geopend vanaf 09.30 uur tot 17.00 uur en vanaf 19.00 uur tot ongeveer 22.30 uur en wordt draaiende gehouden door vrijwilligers. Zij verzorgen de bediening.Alle info van en over Dorpscentrum het Anker vindt u op http://www.ankerhollandscheveld.nl/

In oktober 1962 werd het Ankerclubhuis op spectaculaire wijze geopend door Professor Pieter Muntendam. Muntendam was in de jaren twintig huisarts in Hollandscheveld en daarna werkzaam op hoog niveau in de gezondheidszorg. Zo was hij o.a. Staatsecretaris volksgezondheid in het kabinet Drees.  Muntendam plaatste een Anker dat vanuit een helikopter werd neergelaten.  De opening was zo bijzonder dat het in het toenmalige NTS-Journaal werd uitgezonden!