Christelijke Muziekvereniging Juliana-De Bazuin

Juliana de Bazuin is ontstaan op 27 juni 1967 uit de fusie van de 2 muziekverenigingen, “Juliana” uit Nieuwlande en “De Bazuin” uit Hollandscheveld. Vandaar de dubbele naam “Juliana de Bazuin”. Het doel van de vereniging is: het bevorderen van de belangstelling voor muziek in het algemeen. Door het geven van concerten, medewerking te verlenen aan herdenkingen, christelijke erediensten en openbare festiviteiten probeert de vereniging dit doel te bereiken.Het “werkgebied” ligt voornamelijk in de dorpen Hollandscheveld, Nieuwlande en Elim.De vereniging bestaat uit 3 onderdelen, te weten: ORKEST, MALLETBAND en OPLEIDINGSORKEST.

Met z’n allen, inclusief vaandeldrager en tamboermaître ongeveer 50 leden, vormen zij de vereniging zoals die is te zien bij optochten en festiviteiten. Er wordt echter ook afzonderlijk opgetreden, met name tijdens de jaarlijkse uitvoeringen.

Contactgegevens
Chr. Muziekvereniging Juliana de Bazuin
De Bolster 11
7913 RK Hollandscheveld
bendejonge@ziggo.nl
www.julianadebazuin.nl

 

Dweilorkest Hollands Geweld
Naast al deze muzikale activiteiten is er ook nog het DWEILORKEST HOLLANDS GEWELD. Met een naam die is afgeleid van de vestigingsplaats is dit in de wijde omtrek populaire dweilorkest een graag geziene gast op jaarmarkten, braderieën, sportevenementen en feestavonden. Een club enthousiaste muzikanten die op zichzelf staat, maar die vanuit zijn historie en nu nog steeds nauw verbonden is met de vereniging. De muziek varieert sterk van meezingers tot gevoelige luisterliedjes.Op hun eigen website http://www.hollandsgeweld.nl stellen de muzikanten zich graag aan u voor.